Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μικρή βελτίωση του καιρού!

Σποραδικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συντελέσουν το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή. Σήμερα, Παρασκευή (17/12) στη βόρειο Ελλάδα αναμένονται κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις, με τις περιοχές των Θράκη και ανατολική Μακεδονία να αποτελούν “φαβορί” να ντυθούν στα άσπρα. Όμως, από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανής βελτίωση.

Στη δυτική Ελλάδα δε θα λείψουν κάποιες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, ενώ στο Ιόνιο αναμένονται να παρουσιαστούν και καταιγίδες. Στο Αιγαίο θα υπάρξουν βροχές, ενώ προβλέπονται και καταιγίδες, οι οποίες θα ελαττωθούν στα νοτιοανατολικά προς το βράδυ.

Στην υπόλοιπη προβλέπεται συννεφιά, μέσα από την οποία θα κάνει και τη δειλή εμφάνισή του ο ήλιος. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παίρνουμε... θάρρος αφού οι βροχές, που ενδέχεται, να ξεσπάσουν στα νότια, δεν θα μας αφήσουν να τον χαρούμε.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 – 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά μέχρι 6. Από το βράδυ οι άνεμοι θα είναι στρεφόμενοι προς τα νοτιοδυτικά 4-5 μποφόρ και στα ανοιχτά θα φτάνουν τα 6, με το ενδεχόμενο να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας να είναι ορατό.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν με δυτικές κατευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ σε κάποιες περιοχές θα φτάνουν και τα 6. Μόνο στα Δωδεκάνησα τις πρώτες ώρες οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί και θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12-13 και στο νότιο Αιγαίο τους 14 με 15.

Σημειώνουμε ότι τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου