Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κρύο και βροχές...

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση


Αττική: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο στη Χαλκιδική.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της Ευβοίας και της ανατολικής Στερεάς.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 9 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες καταιγίδες στις ανατολικές Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές τοπικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα το πρωί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Για αύριο Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.


Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου