Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Εθισμένα στο διαδικτυακό τζόγο τα παιδιά

Η κρίση- κρίση και ο τζόγος- τζόγος στην χώρα μας, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ο διαδικτυακός τζόγος παρουσιάζει ιδιαίτερη «άνθηση» τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, παρόλο που θεωρείται παράνομος. Σύμφωνα με μελέτη της ALCO που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο τζίρος του παράνομου ιντερνετικού τζόγου κυμαίνεται ανάμεσα στα 4 και 4,5 δισεκατομμύρια ετησίως στη χώρα μας.
Το 43% των ανδρών και το 32% των γυναικών παραδέχονται ότι παίζουν συστηματικά τυχερά παιχνίδια, ενώ το 90%των παικτών όλων των μορφών τζόγου είναι άνδρες.
Ωστόσο, οι πιο πιστοί οπαδοί αυτού του είδους τζόγου είναι το 6% των παιδιών ηλικίας 14-16 ετών όπως αναφέρει έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με τους ειδικούς μάλιστα, το ποσοστό αυτό εμφανίζει και αυξητικές τάσεις, παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας απαγορεύεται δια νόμου να τζογάρουν οι ανήλικοι. Λόγω των ημερών πάντως, ας μην ξεχνάμε ότι ένα χαρτάκι «για το καλό» όπως λέμε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος είναι εθισμένος στον τζόγο. Αυτό που δημιουργεί προβλήματα αντιθέτως, είναι η συνεχής ενασχόληση με το «άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου