Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο καρκίνος του πνεύμονα πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί πλέον την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και όχι οι καρδιακές παθήσεις, όπως εκτιμώνταν μέχρι σήμερα. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 1,5 εκατ. άνθρωποι έχασαν μόνο μέσα στο 2010 τη ζωή τους «χτυπημένοι» από την συγκεκριμένη αρρώστια.
Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες, καθώς υπολογίζεται ότι το 2020 ο αριθμός των νέων περιστατικών αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια. Βλέπετε, παρά την πρόοδο της επιστήμης, η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλό δείκτη επιβίωσης.
Δυστυχώς λιγότερο από το 15 % των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα ζουν πέραν της πενταετίας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στο 75% με 85% των περιπτώσεων η ασθένεια διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα η πρόοδος της επιστήμης σε σχέση με τις θεραπευτικές μεθόδους να μην επαρκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα, ο καρκίνος του πνεύμονα εμφανίζεται συχνότερα στις πλουσιότερες χώρες. Ωστόσο, οι εύποροι ασθενείς λόγω καλύτερης πρόσβασης στη θεραπεία έχουν 7 με 8% σε σχέση περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου