Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν στην Πόλη μας οι παρακάτω Λατρευτικές Συνάξεις και επίκαιρες Εκδηλώσεις:
1. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, στις 6.00 μ.μ και στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη......
διεύθυνση του μουσικού κ. Παύλου Κουρμπέτη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ομιλήσει επίκαιρα η κ. Αναστασία Πρωτογήρου, Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων.
Επ’ ευκαιρία θα εκφρασθούν συγχαρητήρια στους νέους και νέες της Χορωδίας, οι οποίοι πέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας κατά το τρέχον έτος 2010, συμπλήρωσαν δεκαετή συμμετοχή ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς.
2. Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, στις 6.00 μ.μ., στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Χαλκίδος, θα λάβει χώρα εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των γερόντων, από τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.
3. Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010, στις 6.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, χορωδία από αρχαρίους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, θα αποδώσει επίκαιρους Ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ επίκαιρα θα μιλήσει ο Πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τρίκας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγόυ Δημητρίου.
4. Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 6.00 μ.μ θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή όλου του Ιερού Κλήρου της Πόλεώς μας.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Με προσωπική επιστολή που τούς απευθύνει και την οποία ήδη απέστειλε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί σε συνάντηση όλους τούς νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδος μας, οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.
Οι συναντήσεις θα γίνουν ως ακολούθως:
1. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Αμαρύνθου, Βασιλικού, Ερετρίας, Νέας Αρτάκης, Χαλκίδος και Ψαχνών, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.00 μ.μ. στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως (Μεσσαπίων 10 – κτίριο παλιάς ΔΟΥ Χαλκίδος).
2. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Αγίας Άννας και Λίμνης, την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης.
3. Για τα παιδιά τα οποία αποφοίτησαν από τα Λύκεια Ιστιαίας, Λουτρών Αιδηψού και Γουβών, την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, στις 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο των Ενοριών της Ιστιαίας (απέναντι από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας).

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου