Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αντίθετο το επιμελητήριο στις προτάσεις του ΣΕΒ

Την έντονη αντίθεσή του στις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σχετικά με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και καταβολής εισφορών των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια, εκφράζει με σημερινή του ανακοίνωση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).
Σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το ΒΕΘ επισημαίνει - μεταξύ άλλων - ότι τα επιμελητήρια αποτελούν σύμβουλο της Πολιτείας για θέματα που αφορούν στο επιχειρείν και «δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους αλλά αντίθετα αποτελούν έρεισμα για τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν».
Επίσης, το ΒΕΘ, με την επιστολή του, καλεί τον ΣΕΒ να «ασχολείται με "τα του οίκου του", χωρίς να κάνει υπέρβαση αρμοδιοτήτων, προσπαθώντας παράλληλα να ακυρώσει τη συνεισφορά των επιμελητηρίων».
Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις του ΣΕΒ περιλαμβάνονται στη μελέτη που κατέθεσε πρόσφατα ο πρόεδρός του Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου