Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μέρκελ: Η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους της, εκτιμά η Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ.
Σε συνέντευξή της στη "Βild", η κ. Μέρκελ σημειώνει ότι «όλοι οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν σε βάθος χρόνου να αντιμετωπίσουν το βάρος του χρέους, αποπληρωμή και τοκοχρεολύσια».
Η καγκελάριος παραπέμπει στο παράδειγμα της Opel υπενθυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της αυτοκινητοβιομηχανίας είχαν γραφεί πάρα πολλά για το κόστος που θα επωμίζονταν ο Γερμανός φορολογούμενος. «Σήμερα η Opel είναι μία κανονική επιχείρηση στον όμιλο της Τζένεραλ Μότορς General Motors και ο φορολογούμενος όχι μόνον δεν έχασε τίποτα, αλλά απέτρεψε μία ακριβή σύγκρουση», υποστηρίζει η κ. Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποιεί ότι ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και η αποχώρηση μιας μικρής χώρας από το ευρώ [EUR=X] θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη Γερμανία. Η κ. Μέρκελ εξηγεί ότι κάτι τέτοιο «θα έθετε σε κίνδυνο τη γερμανική οικονομία, κυρίως τις εξαγωγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου