Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

Πιο πολύ θα έβλαπτε παρά θα ωφελούσε μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ...σε αυστριακή εφημερίδα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
"Η αναδιάρθρωση του χρέους μας θα είχε αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες μας και για τις τράπεζες", δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard και πρόσθεσε χαρακτηριστικά "Αυτό θα κλόνιζε και άλλες περιφερειακές οικονομίες. Το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα όποια πλεονεκτήματα".
Ο υπουργός προειδοποίησε επίσης ότι χώρες με σχετική σταθερότητα, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, ίσως τελικά βρεθούν αντιμέτωπες με υψηλότερο κόστος δανεισμού, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συστήσει κοινό μέτωπο απέναντι στην κρίση χρέους στην ευρωζώνης.
Όσον αφορά τις ανησυχίες που προβάλλονται ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα οδηγήσει σε άνοδο των επιτοκίων δανεισμού για χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία, ο Παπακωνσταντίνου είπε: "Σύντομα θα δούμε ότι, αν συνεχιστεί η ένταση στην περιφέρεια της Ευρώπης και ως εκ τούτου στην ευρωζώνη, τα spreads δανεισμού ασφαλών χωρών, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, θα αυξηθούν και αυτά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου