Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στην Αθήνα ο επικεφαλής του ΔΝΤ

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας το απόγευμα στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του Ντομινίκ Στρος Καν. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ θα μιλήσει και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αναμένεται κρίσιμη παρέμβαση στο θέμα της επιμήκυνσης.
Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Ο Στρος Καν θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
Νωρίτερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Θα συναντηθεί επίσης με υπουργούς της κυβέρνησης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τους κοινωνικούς εταίρους.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν, φτάνει στην Ελλάδα, μια μέρα μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο στις Βρυξέλλες και δύο μέρες πριν την επίσκεψη του Όλι Ρεν στην Αθήνα.
Το ζήτημα της επιμήκυνσης
Αναμένεται να προσφέρει τη στήριξή του στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση, ενώ είναι πολύ πιθανό να αναφερθεί και στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, που συναντά εμπόδια από την ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Βρυξέλλες και Γερμανία θέλουν να συνδεθεί η επιμήκυνση με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, η Γερμανία αντιδρά έντονα στο να δοθεί παράταση, χωρίς η Ελλάδα να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Θέλοντας να φιλοτεχνήσει την εικόνα του σοσιαλιστή ηγέτη, ενόψει των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2012, ο Ντομινίκ Στρος Καν θα είναι ήπιος στις αναφορές του και θα αναφερθεί με θερμά λόγια για τον Ελληνικό λαό και τις θυσίες που κάνει για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.
Ομιλία με απουσίες
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συζήτηση δεν θα παραστούν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα μας" χαρακτηρίζει τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφζάνης.
"Πρέπει να σας θυμίσω, σε όλους, ότι δεν ήρθαν αυτοί σ’ εμάς, εμείς προστρέξαμε σε αυτούς. Καλό θα ήταν και να τους ακούσουμε, αλλά βασικότερο όλων, να μας ακούσουν", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
"Θερμή" υποδοχή
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη Στρος Καν αλλά και εναντίον του μνημονίου διοργανώνει στις 5 το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα, και πορεία στη Βουλή καλεί η ΑΔΕΔΥ. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου