Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

"Δεν χρειάζομαι διαμεσολαβητές".

Ανοικτός σε διάλογο με τους κρατούμενους, χωρίς διαμεσολαβητές, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις 16 από τις 33 φυλακές όλης της χώρας, οι οποίοι απέχουν από το συσσίτιο.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρει ότι κάποια από τα αιτήματα των κρατουμένων, κάποια από αυτά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, «όπως λ.χ. οι ποινές ισόβιας κάθειρξης να ισοδυναμούν με ελάχιστο χρόνο έκτισης 12 ετών», ωστόσο κάποια άλλα, όπως τα θέματα των αδειών και των πειθαρχικών ποινών» έχουν σοβαρή βάση και το υπουργείο τα αντιμετωπίζει με θετική διάθεση».
« Όμως, η πίεση για τροποποιήσεις "εδώ και τώρα", έχει αποσπασματικά χαρακτηριστικά και ακυρώνει τον συστηματικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται το υπουργείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Ο υπουργός διαλέγεται με κάθε πολίτη. Έτσι, δημιουργούνται απορίες για το πώς ένα αίτημα συνάντησης κάποιων φερομένων ως εκπροσώπων των κρατουμένων, που δεν γνωρίζουμε πως επιλέχθηκαν, δεν υποβλήθηκε στο Υπουργείο, αλλά διατυπώθηκε μόνον μέσω εφημερίδων. Ο υπουργός δεν χρειάζεται διαμεσολάβηση για τη συνομιλία του με τους κρατουμένους, όπως τακτικά πράττει τούτο στα διάφορα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου