Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΑΦΟΡΗΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

Mε το Νικήτα Κακλαμάνη για τη στάση του στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων τα βάζουν ο Γιάννης Ραγκούσης όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Καμίνης...
αφήνοντας να εννοηθεί πως γίνονται παιχνίδια εις βάρος της δημόσιας υγείας και τον λόγο θα έχει πλέον η Δικαιοσύνη.
Αφορμή στάθηκε η απόφαση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου να προχωρήσουν από την Τρίτη σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι λόφοι σκουπιδιών που έχουν ήδη πνίξει την πρωτεύουσα.
Την ώρα που η κατάσταση έδειχνε να οµαλοποιείται – µετά τη λήξη των απεργιών του συνόλου των δηµοτικών υπαλλήλων και το πρόβληµα που δηµιουργήθηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού απολύθηκαν 100 συµβασιούχοι –, το χειρόφρενο που έβαλαν στα απορριµµατοφόρα οι υπάλληλοι του ?ήµου Αθηναίων οδηγεί εκ νέου στη συσσώρευση περίπου 2.000 τόνων σκουπιδιών την ηµέρα.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας ζητούν να λυθεί το θέμα με τους συμβασιούχους και τα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
«Η απεργία αυτή νοµίζω ότι είναι µια προσπάθεια που δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά και σε καµία περίπτωση δεν πρόκειται εµείς να παρακολουθήσουµε απαθείς αυτόν τον εκβιασµό που υφίσταται διαρκώς από αυτή τη δηµοτική αρχή», τόνισε ο κ. Ραγκούσης.
Ανάλογη υπήρξε η άποψη και του νέου δηµάρχου Αθηναίων, ο οποίος µίλησε για ασυγχώρητη αµέλεια της σηµερινής δηµοτικής αρχής. «?εν θα είχαµε πρόβληµα αν εγκαίρως είχε προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων για συµβασιούχους, που ήταν γνωστό ότι θα λήξουν», σχολίασε ο κ.Καµίνης.
Νέο μέτωπο
Πέρα από τα παιχνίδια µε τα σκουπίδια στον ?ήµο Αθηναίων, νέο µέτωπο ενδέχεται να ανοίξει µετά τη νέα απορριπτική δικαστική απόφαση για τους 100 συµβασιούχους του ΧΥΤΑ Φυλής, οι οποίοι απολύθηκαν προ ηµερών και δηµιουργήθηκε τότε πρόβληµα µε τη διαχείριση των απορριµµάτων στον χώρο.
Τα ασφαλιστικά µέτρα που είχαν καταθέσει δεν έγιναν δεκτά και τώρα οι συµβασιούχοι ετοιµάζονται εντός της ηµέρας να καταθέσουν νέα προσφυγή. Η αρνητική στάση απέναντι στους συµβασιούχους, που απασχολούνται εδώ και 6 ή και 7 χρόνια, έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις και των µόνιµων εργαζοµένων στον ΧΥΤΑ.
Όπως επισηµαίνουν, τους ζητήθηκε να δείξουν ευαισθησία και να εργαστούν υπερωριακά ενόψει και των Χριστουγέννων, προκειµένου να αντιµετωπιστεί το πρόβληµα που είχε δηµιουργηθεί µετά τη συσσώρευση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόµους εξαιτίας της απεργίας των δηµοτικών υπαλλήλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου