Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Απεργία σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου...

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται ο αναβρασμός στον τομέα της Υγείας, καθώς οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο την πανελλαδική τους απεργία, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται κατά εκατοντάδες τα ραντεβού που έχουν κλείσει οι ασφαλισμένοι ακόμα και μήνες πριν. Παράλληλα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς καλούν τα μέλη τους σε αποχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου, και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ετοιμάζουν στάσεις εργασίας και οι λοιποί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σήμερα Τετάρτη, ωστόσο, θα υπολειτουργήσουν και τα περισσότερα δημόσια σχολεία της χώρας, καθώς έχουν ανακοινώσει εικοσιτετράωρη απεργία οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις σχολείων, στο ενδεχόμενο να θιγούν οι αποδοχές τους αλλά και διεκδικώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Μάλιστα, στις 12:30 το μεσημέρι διοργανώνεται συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια και να πραγματοποιούν στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου