Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εξελίξεις με τον βιασμό γυναίκας από Λίβυους στρατιώτες...

Σοκ στα διεθνή media έχει προκαλέσει η υπόθεση της κοπέλας που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από Λίβυους στρατιώτες. Η μητέρα της ισχυρίζεται ότι θέλησαν να την δωροδοκήσουν για να αποσύρει την καταγγελία της, ενώ τώρα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι διέσυρε αυτούς που κατονόμασε ως βιαστές της.

«Η λιβυκή κυβέρνηση είπε αρχικά ότι ήταν μεθυσμένη ή τρελή. Μετά επέμειναν ότι ήταν ασφαλής με την οικογένειά της αλλά σήμερα ήρθαν τα πλάνα της μητέρας της από τη Βεγγάζη που λέει ότι η κυβέρνηση της πρόσφερε χρήματα για να την πείσουν να αλλάξει την ιστορία της και ότι δεν έχει δει την κόρη της από το Σάββατο.» ανέφερε δημοσιογράφος του Sky News.

«Μου ζήτησαν να πείσω την κόρη μου Ιμαν να αλλάξει αυτά που είπε. Είπαν "θα την αφήσουμε αμέσως ελεύθερη και θα πάρεις ότι ζητήσεις... χρήματα... νεό σπίτι... Απλώς ζήτα από την κόρη σου να αλλάξει αυτά που είπε". Είπα στην κόρη μου να μη μιλάει...» δήλωσε η μητέρα της Ιμάν.

Η Ιμαν υποστήριξε ότι 15 Λίβυοι στρατιώτες την πήραν με την απειλή όπλου και επί δύο ημέρες τη βίαζαν. Ξαδέλφη της λέει ότι τη συνέλαβαν επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, τις πρώτες ημέρες της εξέγερσης.

«Έχει σπουδάσει νομική. Πως είναι δυνατό να εχει σπουδάσει νομική και να είναι τρελή. Δεν είναι τρελή. Λέει ότι σε φυλάκιο στην Τρίπολη την συνέλαβαν και την βίασαν. Η αδελφή της είναι παντρεμένη. Λέει ότι σκότωσαν τον άντρα της αδελφής της και απήγαγαν τον γιό τους.» είπε η ξαδέλφη της.

Οι αρχές όχι μόνο εξαφάνισαν την Ιμαν αλλά τώρα την κατηγορούν επειδή κατονόμασε τους βασανιστές της.

Εντωμεταξύ, γιατρός σε νοσοκομείο στην Αζνταμπίγια υποστηρίζει ότι ο βιασμός χρησιμοποιείται σαν όπλο, καθώς πάνω σε νεκρούς στρατιώτες βρέθηκαν Βιάγκρα και προφυλακτικά.

Ο γιατρός φρόντισε δυο γυναίκες που βιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ έξω από το νοσοκομείο υπάρχουν λίστες με τα ονόματα 175 ανθρώπων που εξαφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου