Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ – Κίνδυνος μπλακ άουτ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, όπως ανήγγειλε χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος. Οι διακοπές ρεύματος σήμερα αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια, καθώς η ΓΕΝΟΠ έθεσε το βράδυ εκτός λειτουργίας άλλες τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 750 μεγαβάτ. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για μπλακ άουτ, καθώς περισσότερες από 20 μονάδες αναμένεται να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Οι διακοπές ρεύματος αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί και θα συνεχιστούν ως τις 4 το απόγευμα. Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

«Η απεργία, θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου», τόνισε ο Ν. Φωτόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε σαφές κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Εκτός από τις τρεις μονάδες που τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, άλλη μια ισχύος 270 μεγαβάτ τέθηκε εκτός λόγω βλάβης, επιδεινώνοντας την κατάσταση στο ενεργειακό ισοζύγιο.

Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, ανελκυστήρων κλπ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Διακοπές ρεύματος θα γίνουν επίσης στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου