Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κεράσια... τα θαυματουργά

Τα ζουµερά κεράσια είναι ένας από τους πιο ωφέλιµους καρπούς που δρουν προστατευτικά για την καρδιά µας, ενώ έχουν και έντονη αντιοξειδωτική δράση. Καιρός λοιπόν να τα εντάξετε στη διατροφή σας...

Ιδιότητες
Τα δροσιστικά κεράσια περιέχουν βιταµίνες Α και C, καθώς και κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, µαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και φυτικές ίνες. Περιέχουν επίσης άφθονες ανθοκυανίνες, χηµικές ουσίες που µειώνουν τα επίπεδα της γλυκόζης σε ασθενείς µε διαβήτη. Εκτός από όλα αυτά όµως διαθέτουν και αντισηπτικές ιδιότητες απέναντι σε φλεγµονές και λοιµώξεις. Επιπλέον ο χυµός των κερασιών αποτελεί ισχυρό αντιβακτηριακό ενάντια στην τερηδόνα, καθώς καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύµων που οδηγούν στο σχηµατισµό της πλάκας, που είναι αρχικό σύµπτωµα της πάθησης. Ταυτόχρονα έχουν αντιοξειδωτική δράση και θεωρούνται χωνευτικά και υπακτικά αλλά και ασπίδα ενάντια σε καρδιακές παθήσεις και διάφορες µορφές καρκίνου. Τέλος θεωρούνται ιδανική τροφή για τα άτοµα που ταλαιπωρούνται από αρθριτικά και ρευµατισµούς αλλά και πέτρες στα νεφρά και κυστίτιδες.

Τέλος τα κεράσια είναι πολύτιµος σύµµαχος σε περιόδους δίαιτας γιατί οι υδατάνθρακες που περιέχουν ικανοποιούν την ανάγκη µας για γλυκό χωρίς να προσδίδουν πολλές θερµίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου