Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σταματήστε το κυνήγι του σημείου G γιατί δεν υπάρχει!

Σταματήστε το κυνήγι του σημείου G γιατί δεν υπάρχει!

Σταματήστε το κυνήγι του σημείου G και εστιάστε στη γενικότερη ερωτική διέγερση. Ιταλός επιστήμονας εξηγεί ότι το εν λόγω σημείο που υποτίθεται ότι πήρε το όνομά του από τον ειδικό που το ανακάλυψε, τον καθηγητή Grafenberg, δεν υπήρξε ποτέ. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μύθο τον οποίο δημιούργησαν μία νοσοκόμα και δύο ψυχολόγοι...

Φαντάσματα αποκαλεί τα σημεία που δήθεν χαρίζουν την απόλυτη ηδονή στη γυναίκα ο ειδικός από την Ιταλία Βιντσέντζο Πούπο αφού, όπως λέει, δεν υπάρχουν διαφορετικά είδη οργασμού, όπως κλειτοριδικός ή κολπικός, ούτε διάφορα σημεία που αν δεν εντοπιστούν η γυναίκα δεν μπορεί να φτάσει στην κορύφωση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δρ Πούπο που μίλησε για το ζήτημα του γυναικείου οργασμού στο παγκόσμιο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Σεξουαλικής Υγείας στη Γλασκώβη, η ίδια η γυναίκα έχει πέσει θύμα εξαπάτησης.

«Δεν υπάρχει κανένας γεωγραφικός χάρτης για τον δρόμο της απόλαυσης» επισημαίνει ο Ιταλός ερευνητής αφού το μόνο που χρειάζεται για να βιώσει οργασμό η γυναίκα είναι ο ερεθισμός της κλειτορίδας. Θεωρίες περί σημείου ανάμεσα στην ουρήθρα και τον κόλπο και «μαγικές τεχνικές» για τη μεγαλύτερη ηδονή αποτελούν απλώς δημιουργήματα φαντασίας μη ειδικών σε γυναικολογικά ζητήματα.

Οπως ανέφερε ο καθηγητής από το ιταλικό κέντρο σεξολογίας, η όλη υπόθεση του σημείου G αποτελεί καλοστημένο παραμύθι. Το εν λόγω σημείο, που αποτέλεσε «θησαυρό» για εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες που απελπισμένοι προσπαθούσαν να το εντοπίσουν επί δεκαετίες, «ανακαλύφθηκε» κάπου στη δεκαετία του '50 από τη νοσοκόμα Μπέβερλι Γουίπλ και δύο ψυχολόγους. Επειδή όμως δεν είχαν καμία επιστημονική απόδειξη για τα λεγόμενά τους, εφηύραν τον καθηγητή Grafenberg ώστε τα «ευρήματά» τους να διαθέτουν επιστημονική κάλυψη.

Τέλος, όπως αναφέρουν πλέον και τα περισσότερα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, οι γυναίκες οφείλουν να σταματήσουν να στοιχειώνονται από ιδέες όπως «πού βρίσκεται το σημείο G» και να εντοπίσουν μόνες τους τι είναι αυτό που τους δίνει μεγαλύτερη απόλαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου