Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κυτταρίτιδα και Διατροφή

Κλειδί για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση, ακόμη κι αν αυτή συνίσταται σε απλές ασκήσεις όπως περπάτημα, ανέβασμα σκάλας ή οικιακές δουλειές.

Η διατροφή που προτείνουν οι ειδικοί περιλαμβάνει ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι ούτως ή άλλως απαραίτητα για τη συνολική υγεία του ανθρώπου.

  • Αυξημένη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης, τόσο για τις σημαντικές τους βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όσο και για τις φυτικές ίνες αλλά και την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.


Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι στοιχεία όπως οι βιταμίνες Α, Ε και C, καθώς και τα καροτένια, το σελήνιο και τα φλαβονοειδή, μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης, ενώ ταυτόχρονα, έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, διαδικασία σημαντική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

  • Μειωμένη πρόσληψη λιπαρών, ιδιαίτερα κορεσμένων που εντοπίζονται στα ζωικά τρόφιμα, στα τηγανιτά, σε συσκευασμένα τρόφιμα και στα γλυκά, καθώς και μειωμένη πρόσληψη αλατιού, καθώς ευνοεί την κατακράτηση νερού.
  • Αυξημένη πρόσληψη υγρών προς αποφυγήν αφυδάτωσης και επιδείνωσης τόσο της κατακράτησης όσο και της συνολικής εμφάνισης του δέρματος. Το αλκοόλ με τη σειρά του, θα πρέπει να καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα.
  • Κατανάλωση 5-6 γευμάτων σε ημερήσια βάση, με κύριο γεύμα το μεσημεριανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου