Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πόσο πρέπει να γυμνάζομαι;

Η ένταση με την οποία ασκείστε μπορεί να χαρακτηριστεί ως έντονη, μέτρια ή ήπια. Το ποια ένταση είναι κατάλληλη για εσάς εξαρτάται από την παρούσα φυσική σας κατάσταση. Έχει αποδειχτεί ότι η προγραμματισμένη μέτριας έντασης εκγύμναση είναι για τις περισσότερες γυναίκες ο καλύτερος τρόπος να γυμναστούν σωστά και αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, το καθημερινό περπάτημα μπορεί πράγματι να είναι αρκετό. Ως ενδεικτικό στοιχείο έχετε στο μυαλό σας ότι η σωστή δραστηριότητα μέτριας έντασης θα σας κάνει να ζεσταθείτε ή να ιδρώσετε λίγο, και θα αυξήσει λίγο τον ρυθμό που αναπνέετε, αλλά μέχρι εκεί.

Γενικές συμβουλές:

Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν το λιγότερο 30 λεπτά μέτριας έντασης φυσικής άσκησης, 5 φορές την εβδομάδα.

Δεν χρειάζεται αυτά τα 30 λεπτά να γίνονται χωρίς διακοπή. Μπορείτε να τα χωρίσετε σε 3 δεκάλεπτα και να τα διασκορπίσετε μέσα στη μέρα. Η δραστηριότητα μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε από τις καθημερινές σας δραστηριότητες (όταν πηγαίνετε για ψώνια ή όταν βγάζετε το σκύλο σας βόλτα, ή όταν ανεβαίνετε τις σκάλες) η κάποια άσκηση όποιου τύπου γυμναστικής θέλετε ή ένα άθλημα ή στην καλύτερη περίπτωση όλα αυτά μαζί. Απλώς θυμηθείτε ότι πρέπει να είναι μέτριας έντασης, κι όχι ήπιας.

Όσες γυναίκες είναι στα όρια παχυσαρκίας ή όσες πρέπει να μειώσουν το βάρος τους λόγω προβλημάτων υγείας, χρειάζονται 45 με 60 λεπτά μέτριας έντασης άσκησης 5 φορές την εβδομάδα.

Για την υγεία και ενδυνάμωση των οστών προτιμήστε δραστηριότητες φόρτισης και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου