Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παραδοσιακό σαγανάκι

Παραδοσιακό σαγανάκι

Οι ελληνικές συνταγές είναι κλασικοί γευστικοί πειρασμοί που μπορεί να έχουν μερικές θερμίδες παραπάνω, αλλά αξίζουν να τις πάρουμε. «Once on the lips, forever on the hips» που έλεγε και ο Joey στα Φιλαράκια, ατάκα που ταιριάζει απόλυτα στο γευστικό σαγανάκι.

Υλικά
250 γραμμάρια κασέρι
1/4 κούπας αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού λευκό πιπέρι
1/4 κούπας τριμμένο καρύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Συνδυάστε το αλεύρι, το πιπέρι και το καρύδι σε ένα μικρό πιάτο.
2. Κόψτε το κασέρι σε χοντρές φέτες.
3. Βουτήξτε τις φέτες στο μείγμα και τοποθετείστε τες σε μία λαδόκολλα.
4. Κάψτε το λάδι σε ένα τηγάνι.
5. Τηγανίστε τις φέτες τυριού για δύο περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.
6. Σερβίρετε αφού στίξετε ένα λεμόνι σε καθεμιά από αυτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου