Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ομελέτα με ρικότα

Ομελέτα με ρικότα

Μια παραλλαγή στην κλασική συνταγή της ομελέτας


Yλικά

4 αυγά
2 κουτ. αλεύρι
2 κουτ βούτυρο
1 φλιτζ. τυρί ρικότα (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
1/2 φλιτζ καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια
1/2 φλιτζ παρμεζάνα τριμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Σάλτσα τομάτας


Εκτέλεση

1. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι με μια κουταλιά νερό. Προσθέστε τα αυγά, χτυπήστε τα ελαφρά και αλατοπιπερώστε.
2. Ζεστανετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, και με μια βαθιά κουτάλα ρίξτε μια δόση από το μείγμα και αφήστε το να ψηθεί από κάτω αλλά να είναι κάπως ρευστό από πάνω. Βγάλτε την ομελέτα και συνεχίστε με τον ιδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μείγμα των αυγών.
3. Ανακατέψτε τη ρικότα με το χοιρινό σε ένα μπωλ, ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι και αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, αραιώστε το με δυο κουταλιές χλιαρό νερό.
Απλώστε λίγη παρμεζάνα σε κάθε ομελέτα, από πάνω το μείγμα της ρικότα και διπλώστε τη.
4.Σερβίρετε με μια απλή σάλτσα τομάτας με φρέσκο βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου