Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

«Κεραυνός εν αιθρία» η επιλογή της Φώφης

Την ανατροπή των δημοσκοπικών δεδομένων στην Α' Αθήνας προκαλεί η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει στη θέση εκπροσώπου Τύπου του κόμματος την κυρία Φώφη Γεννηματά.

«Κεραυνός εν αιθρία» η επιλογή της Φώφης

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δύο πράγματα: ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει μόνο 2-3 βουλευτές στην Α' Αθήνας και ότι μία εξ αυτών θα ήταν σίγουρα η Φώφη Γεννηματά.

Ο ορισμός της όμως ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος συνεπάγεται τη μετακίνησή της από την Α' Αθήνας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Και αυτό γιατί το ΕΣΡ υπαγορεύει ότι υπάρχει κώλυμα με τον αριθμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων των εκπροσώπων Τύπου, όχι όμως όταν είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Γι' αυτό και οι εκπρόσωποι Τύπου πάνε πάντα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Απελευθερώνεται έτσι μία θέση, με επικρατέστερους τους Κώστα Σκανδαλίδη και Άννα Διαμαντοπούλου που κινδύνευαν με αποκλεισμό.

Η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου έπεσε στην Ιπποκράτους ως «κεραυνός εν αιθρία».

Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, αφού Βενιζέλος και Φώφη δεν είχαν ποτέ στενές επαφές πέραν της υποστήριξης που τού πρόσφερε η τελευταία στις τελευταίες εκλογές μαζί με τους υπόλοιπους «γεννηματικούς».

Η απόφαση όμως αιφνιδίασε και την ίδια την κυρία Γεννηματά, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει την προσωπική προεκλογική της εκστρατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος την πήρε τηλέφωνο χθες για να της ανακοινώσει την απόφασή του, ενώ η Φώφη Γεννηματά απάντησε σήμερα.

Της ανακοίνωσης των νέων καθηκόντων της προηγήθηκε μεταξύ τους συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου