Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

70 χρόνια γάμου και 92 χρόνια μαζί!

Για την Edna και τον Jim Atkins η… αιώνια αγάπη τους ξεκίνησε 92 χρόνια πριν και σήμερα γιορτάζουν τα 70 χρόνια του έγγαμου βίου τους.
Το ζευγάρι γνωρίζεται κυριολεκτικά από την ημέρα της γέννησής του αφού οι μητέρες τους ήταν φίλες και γειτόνισσες από το 1918. Πολύ συχνά μάλιστα τα νεογέννητα μοιράζονταν την ίδια κούνια. Οι δύο οικογένειες έμεναν στο Leichhardt του Σίδνεϊ.
Η οικογένεια του Jim όταν ήταν 8 ετών μετακόμισε στη Μελβούρνη και στη συνέχεια στην Αδελαΐδα. Τα δύο παιδιά δεν έχασαν την επαφή τους και αλληλογραφούσαν σε εβδομαδιαία βάση.
Στα 14 του ο Jim και η οικογένειά του επέστρεψαν στο Σίνδεϊ και οι οικογένειες βλεπόντουσαν μια φορά το χρόνο.
Το ζευγάρι στα 22 του την ημέρα του γάμου του πριν από 70 χρόνια στις 20/12/1940 Μια μέρα πριν η Edna κλείσει τα 20 ζήτησε ραντεβού από τον Jim: «Πήγα τον έπιασα και του είπα να πάμε για πικνίκ. Εκείνος την ημέρα των γενεθλίων μου με πήγε στο θέατρο και παρακολουθήσαμε την παράσταση ‘Four Men And A Prayer’. Την επόμενη μέρα πήγαμε για πικνίκ. Τότε καταλάβαμε πόσο θέλαμε ο ένας τον άλλο», λέει σήμερα η κ.Atkins.
To ζευγάρι ζει στο σπίτι που έχτισαν στην περιοχή Dolphin Point στην Ανατολική Ακτή και είναι παντρεμένο από το 1940. Εχουν 5 παιδιά, 11 εγγόνια και 14 δισέγγονα.
Ο Jim αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας του γάμου του λέει πως όλα βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη.
Μάλιστα το ζευγάρι συμβουλεύει τους νέους που παντρεύονται να δείχνουν σεβασμό και όταν νευριάζουν να μη δίνουν συνέχεια στον καυγά.
Η Edna αποκαλεί τον άνδρα της μικρό αγόρι και λέει πως ένας πετυχημένος γάμος θέλει κατανόηση και υπομονή.
Μάλιστα μια από τις κόρες του ζευγαριού η 64χρονη Marilyn Reeves χαρακτηρίζει τους γονείς της «ερωτευμένα πουλιά».
«Αν τους δεις είναι ακόμα ερωτευμένοι. Ακόμα περπατάνε χέρι – χέρι όπου και αν πάνε. Από όσο ξέρω δεν έχουν ποτέ κοιμηθεί σε χωριστά κρεβάτια», είπε χαρακτηριστικά η Marilyn.
To ζευγάρι θα γιορτάσει σήμερα την επέτειό του με ένα τεράστιο πικνίκ στην λίμνη Burrill παρουσία της 50μελούς οικογένειάς τους και πολλών φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου