Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παράταση έως 31/1 για το κοινωνικό τιμολόγιο.

Τελικά και η υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικού ρεύματος θα πάρει παράταση...
προς επιβεβαίωση του κανόνα που διέπει εδώ και χρόνια την ελληνική πραγματικότητα.
Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε στις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αποφάσισε να την παρατείνει έως την 31η Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, δηλαδή, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ θα δέχονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα μέχρι το αφορολόγητο όριο και κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες ανά 4μηνο στην 1η τους κατοικία, προκειμένου να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΚΟΤ.
Η παράταση δόθηκε καθώς εντείνονται συνεχώς οι ρυθμοί υποβολής αιτήσεων, οι οποίες φτάνουν πια τις 10.000 ημερησίως! Συνολικά, έχουν υποβληθεί περί τις 140.000 αιτήσεις, αριθμός που, πάντως, είναι μικρός μπροστά στις εκτιμήσεις της ΔΕΗ για πάνω από 1 εκατομμύριο δικαιούχους.
Όσοι υπάγονται στο ΚΟΤ, θα τύχουν έκπτωσης 10% ή 20% (εφόσον ανήκουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) συγκριτικά προς τις χρεώσεις της ΔΕΗ για τα υπόλοιπα νοικοκυριά. Με δεδομένο, μάλιστα, πως από τη νέα χρονιά οι λογαριασμοί ρεύματος στην οικιακή χρήση έχει ανακοινωθεί ότι θα αυξηθούν, οι εκπτώσεις είναι ουσιαστικά μεγαλύτερες.

Διευκρινίσεις από ΔΕΗ
Για την επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και τη διευκόλυνση των υποψηφίων για ένταξή τους σ΄αυτό, η ΔΕΗ ΑΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Οι πελάτες που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:
1) Τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού)
2) Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι)
Στην περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:
-Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ακόμα και εάν αυτή έχει λήξει.
-Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Το ύψος αυτής δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ και θα επιμερίζεται σε έξι (6) ισόποσες διμηνιαίες άτοκες δόσεις με ενσωμάτωσή τους στους επόμενους λογαριασμούς.
-Στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου