Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Γάλα στη θυρίδα...

Τράπεζα μητρικού γάλακτος θα ξεκινήσει να λειτουργεί στη Βικτώρια. Στόχο να βοηθηθούν χιλιάδες μητέρες. Οργιάζει η μαύρη αγορά. Προσπάθειες να δημιουργηθούν πολλά υποκαταστήματα.
Για πρώτη φορά στη Βικτώρια πρόκειται να λειτουργήσει τράπεζα μητρικού γάλακτος, το οποίο θα χρησιμοποιείται για τα πιο ευάλωτα βρέφη, όπως εκείνα που γεννιούνται πρόωρα.
Τα γάλα θα συλλέγεται, θα εξετάζεται, θα παστεριώνεται και θα τοποθετείται στην κατάψυξη μέχρι να παραστεί ανάγκη για να χρησιμοποιηθεί.
Η πρωτοβουλία αυτή έγινε δεχτή με ενθουσιασμό από τον Αυστραλιανό Σύνδεσμο Θηλασμού, έναν οργανισμό ο οποίος προσπαθεί να προωθήσει την κίνηση αυτή σε παναυστραλιανή κλίμακα, ώστε να υπάρχουν τράπεζες μητρικού γάλακτος και στην περιφέρεια της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση μητρικού γάλακτος είναι τόσο μεγάλη που προσφέρεται και στη "μαύρη αγορά" στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τη Unicef, στη νοτιοανατολική Ευρώπη, μόνο το 27% των βρεφών τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου