Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η δουλειά ενώνει Ντορικούς-Σαμαρικούς!

Μπορεί τους τελευταίους μήνες οι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά να βρίσκονται στα μαχαίρια σε πολιτικό επίπεδο, αλλά όπως αποδεικνύεται όταν υπεισέρχεται στη μέση η δουλειά, οι κομματικές ταυτότητες μπαίνουν στο συρτάρι.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δύο γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίοι βρίσκονται στα χαρακώματα σε πολιτικό επίπεδο, ως ένθερμοι οπαδοί των δύο αντίπαλων στρατοπέδων, ωστόσο έχουν αγαστή συνεργασία σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ο Στράτος Σιμόπουλος είναι ένας από τους πιο σκληρούς σαμαρικούς της πόλης και ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας. Ο Σάββας Χατζηιωάννου είναι μεταξύ των ιδιοκτητών της Sprider και ένας από τους γνωστότερους επιχειρηματίες που συμπαρατάχθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη.
Εκ πρώτης όψεως εύκολα κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι δύο παραπάνω επιχειρηματίες βρίσκονται στα μαχαίρια, όμως μόνο αυτό δεν ισχύει.
Ο κ.Χατζηιωάννου είναι κάτοχος του κτηρίου που στεγάζει το ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη και το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η ανακαίνισή του. Η επιλογή του ανθρώπου που θα εκτελέσει τις εργασίες όμως θα μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη, αφού αυτός δεν είναι άλλος από τον Στράτο Σιμόπουλο.
Οι δύο επιχειρηματίες δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται, καθώς η κατασκευαστική του κ.Σιμόπουλου έχει αναλάβει στο παρελθόν την ανακαίνιση πολλών καταστημάτων Sprider. Να σημειωθεί ότι συνδεκτικός κρίκος των δύο ανδρών είναι ο Γιώργος Συμπιλίδης, η κόρη του οποίου είναι παντρεμένη με τον κουνιάδο του κυρίου Χατζηιωάννου.
Το παράδειγμα των κυρίων Χατζηιωάννου και Σιμόπουλου είναι το πλέον ενδεικτικό για το ότι όσα κι αν χωρίζουν δύο ανθρώπους σε επίπεδο πολιτικών πεποιθήσεων, όταν παρεμβαίνει το κοινό επιχειρηματικό συμφέρον τα «μίση» παραμερίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου