Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Βάζει λουκέτα σε φορείς του Δημοσίου η κυβέρνηση

Συνεδριάζει αύριο η αρμόδια διυπουργική επιτροπή για...
καταργήσεις και συγχωνεύσεις
φορέων του Δημοσίου , υπό τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. Το θέμα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο , αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

Οι τελικές αποφάσεις θα περιληφθούν στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου, όταν και ολοκληρώνονται οι εργασίες της Βουλής.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί από το Μνημόνιο για το κλείσιμο 40 μικρών δημοσίων οργανισμών, τη συγχώνευση 25 επιπλέον μικρών οργανισμών, και το κλείσιμο 10 μεγάλων οργανισμών του δημόσιου τομέα (συνολικά 75 οργανισμοί).
Στους υπό κατάργηση οργανισμούς σύμφωνα με το Μνημόνιο συμπεριλαμβάνονται οι: ΚΕΔ και ETA, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOΜMEX και ΙΓΜΕ. Επίσης πολλοί οργανισμοί οδεύουν προς συγχώνευση, ενώ για την ΕΡΤ προβλέπεται μείωση μεγέθους.
Το Μνημόνιο αναφέρει ότι το πλεονάζον προσωπικό των 75 φορέων δεν θα μπορεί να μεταταχθεί σύμφωνα με τον κανόνα της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις ( ή 1 προς 10 για το 2011). Θα απολυθεί άμεσα ή θα ενταχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Εξ αυτών, όσοι χαρακτηριστούν «πλεονάζον προσωπικό» και τεθούν σε εφεδρεία, θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους για 12 μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου