Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Μυρωδάτο cheese cake λεμόνι

Μια ανάλαφρη και λαχταριστή εκδοχή του αγαπημένου cheese cake, η οποία γίνεται αρκετά γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, δίνοντάς σας την ευκαιρία να φτιάχνετε μόνοι σας και όποτε θέλετε το δροσερό γλυκό.

Υλικά

Για τη βάση:
250γρ. μπισκότα digestive, τριμμένα στο μπλέντερ
125γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
125γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
600γρ. τυρί κρέμα
250γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
200γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζετε τη σκόνη αμυγδάλου με το τριμμένο μπισκότο και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνετε το μείγμα, πιέζοντάς το με τη παλάμη σας προς τα κάτω.
3. Ψήνετε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
4. Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί με τη ζάχαρη και ρίχνετε ένα ένα τα αυγά ενώ ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Τέλος προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
5. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
6. Όταν είναι έτοιμο, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου