Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η συζήτηση για τα εθνικά θέματα...

"Η χώρα μας έχει αρκετά προβλήματα - και δεν χρειάζεται να κατασκευάσουμε νέα, ανύπαρκτα. Δεν χρειάζονται τεχνητές διαιρέσεις, σε πολύ ή λιγότερο πατριώτες και διαφωνίες εκεί που δεν υπάρχουν" ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα, που διεξάγεται με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για επίπλαστες αντιπαλότητες και μυθικά σενάρια συνωμοσιολογίας, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται οι Έλληνες να είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα.

"Πατριωτισμός σημαίνει να μην επιτρέψεις να φτάσει η χώρα σου στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Να κλείσουμε τον κύκλο και να στηριζόμαστε στις δικές μας δάνειες δυνάμεις" είπε ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε την δυσφορία του για την προκαταβολική κριτική που δέχθηκε πριν την επίσκεψή του στην Τουρκία και επανέλαβε πως δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μιλήσει σε οποιοδήποτε ακροατήριο και συνθήκες.

"Είπαμε στην Τουρκία, πως επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά απειλές πολέμου ή παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν έχουν θέση στην Ε.Ε.. Πρόκειται για μιαν ανώφελη πρακτική που δεν εξασφαλίζει στην Τουρκία κανένα πλεονέκτημα. Το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει, και οι πιλότοι μας είναι πάντοτε έτοιμοι" ανέφερε στην ομιλία του.

Στο Κυπριακό η ιδέα της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας για μια χαλαρή συνομοσπονδία δεν είναι βιώσιμη, αλλά διχαστική και δυσλειτουργική. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια. Η άλλη πλευρά προσπαθεί να οδηγήσει την διαδικασία σε αδιέξοδο, προκειμένου να οδηγηθούμε σε έξωθεν επιλογή λύσης, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στην Αλβανία, ο Πρωθυπουργός συνέστησε να μην διολισθήσει η γειτονική χώρα σε φαινόμενα βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

*Στις 9:17 μμ και ενώ ο πρωθυπουργός είχε μόλις αρχίσει τη δευτερολογία του στο βήμα της Βουλής, ο ήχος των μικροφώνων διακόπηκε. Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στο έδρανο και αστειευόμενος είπε: "ελπίζω να μην οφείλεται στις περικοπές που έχω κάνει"... Στις 09:22 το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και ο Γ.Παπανδρέου συνέχισε την ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου