Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Νομιμοποίηση ή θάνατος...

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας είναι οι 237 μετανάστες της οδού Ηπείρου και Πατησίων, ενώ την ίδια στάση κρατάνε και οι 50 μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, με κύριο αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης ασύλου.

Ωστόσο, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης κάνουν λόγο για εκβιαστικές κινήσεις που σημειώνονται ενάντια στην προσπάθεια των απεργών, προκειμένου να τα παρατήσουν.

«Δεν ανοίγουν τις υπόλοιπες αίθουσες του κτιρίου σε μια ένδειξη εκβιασμού προς τους απεργούς πείνας, προκειμένου να καταβληθούν και να τα παρατήσουν», σχολίασε το μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης, Πέτρος Γιώτης.

Περίπου 22 μετανάστες που στεγάζονταν σε χώρους αλληλεγγύης, μεταφέρθηκαν στο κτίριο της οδού Ηπείρου, προκειμένου να συνταχθούν με τους ομοεθνείς τους.

Σε αντίσκηνα, που έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου, ζουν 104 άνθρωποι, ενώ οι υπόλοιποι 123 παραμένουν στον πρώτο όροφο και στο ημιυπόγειο του κτιρίου. Δύο εκ των μεταναστών κοιμούνται κάτω από τραπέζι στην αυλή σκεπασμένοι με νάιλον.

Στην προσπάθεια συμβάλλουν οι Γιατροί του Κόσμου και άλλες ΜΚΟ φροντίζουν για την υγειονομική κατάσταση των μεταναστών, έχοντας μεταφέρει χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ γιατροί έκαναν προληπτικές εξετάσεις στους απεργού πείνας.

«Σε απεργούς πείνας δε βάζεις dead line. Την dead line τη βάζει το κορμί τους. Μετά από 15 ημέρες αυτοί οι άνθρωποι θα είναι σε 20 ημέρες απεργίας πείνας. Ας έρθουν να τους βγάλουν βιαίως, αλλά να φέρουν και 237 φέρετρα», τόνισε ο κ. Γιώτης, υποστηρίζοντας τον αγώνα μέχρις εσχάτων των απεργών.

Από την πλευρά τους οι ίδιοι οι απεργοί πείνας παραμένουν αισιόδοξοι για την έκβαση του αγώνα τους.

«Κάνουμε σκληρό αγώνα για να πάρουμε τα χαρτιά μας. Θα κάνουμε απεργία μέχρι να νομιμοποιηθούμε ή μέχρι να πεθάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο 30χρονος Αμπντενλχακ και τόνισε: «Για εμάς δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου