Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έτοιμη να κλείσει η ΕΛΒΟ...

Το φάσμα της ανεργίας καλύπτει 550 εργαζόμενους...

Μάχη με το χρόνο δίνει η ΕΛΒΟ για να αποφύγει το λουκέτο. Από το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι από τον επόμενο μήνα οι 550 εργαζόμενοι που απασχολούνται πλέον στη βιομηχανία.

Χθες, αναβλήθηκε για τρίτη φορά η Γ.Σ. των μετόχων της γιατί δεν προσήλθε εκπρόσωπος του Δημοσίου, που είναι ο μεγαλομέτοχος με 51 %. Έτσι δεν ελήφθη η κρίσιμη για την επιβίωση της εταιρείας απόφαση που αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 24 εκατ. ευρώ, ώστε να μετοχοποιηθεί ισόποσο δάνειο (βαραίνει την εταιρεία από το 1997) για το οποίο έχουν καταβληθεί μόνον οι τόκοι.

Στη νέα Γ.Σ., που θα συγκληθεί εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται να ρυθμιστούν άμεσα και οι φορολογικές οφειλές, προκειμένου να ληφθεί φορολογική ενημερότητα, προϋπόθεση για τη δανειοδότηση.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με τις τράπεζες «Εθνική» και «Πειραιώς» για το άνοιγμα πίστωσης 30 εκατ. ευρώ, με την εγγύηση του Δημοσίου. Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών από τις τράπεζες εκπνέει στις 31/1/2011, με αποτέλεσμα όλα να είναι στον αέρα.

«Δεν έχουμε ούτε οξυγόνο για οξυγονοκολλήσεις», λένε οι εργαζόμενοι και χαρακτηρίζουν τραγική την κατάσταση που επικρατεί.

Ωστόσο το business plan προβλέπει επιστροφή στην κερδοφορία από το 2012. (Η χρήση του 2010 έκλεισε με ζημίες 20 εκατ. ευρώ και ο τζίρος περιορίστηκε στα 29 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου