Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού...

Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για την Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ, ενώ εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ και αναμένεται σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά και χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ και αναμένεται σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ σταδιακή θα είναι η εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι έως πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις στα δυτικά πρόσκαιρα αυξημένες.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου