Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Κρέμα σοκολάτα από τα παιδικά μας χρόνια

Κρέμα σοκολάτα από τα παιδικά μας χρόνια

Θυμάστε τη κρέμα σοκολάτας, συνήθως από τις κλασικές συσκευασίες Γιώτης, που μας έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί; Αυτή η συνταγή αποτελεί μια παρόμοια εκδοχή του αγαπημένου, και τόσο απλού, αυτού γλυκού, με τη διαφορά πως η συγκεκριμένη είναι από σπιτικά υλικά και μπορείτε να τη φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά με τα δικά σας χεράκια.

Υλικά
3 κούπες γάλα
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
½ κούπα ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών καλά χτυπημένοι
50γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε τις 2 κούπες από το γάλα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τους 2 κρόκους.
3. Ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα στο γάλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα.
4. Στη ζεστή κρέμα προσθέτετε τα 50γρ. της κουβερτούρας και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
5. Πασπαλίζετε με τρούφα, καβουρδισμένο αμύγδαλο ή σαντιγί, τη μοιράζετε σε μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.

Tip: Επίσης, αντί για σοκολάτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού και να φτιάξετε μια υπέροχη κρέμα βανίλιας με άρωμα λεμόνι και να τη σερβίρετε με κανέλα, τρούφα, κακάο ή ακόμα και ροδόνερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου