Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιστιαίας: «ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει από το Γενάρη τα σχολεία»

Ο Δήμαρχος Ζάχος Χριστοφής απάντησε, ότι «δεν ξέρω που έχει κολλήσει το θέμα. Τα χρήματα θα τα πάρετε. Θα πρέπει όμως να δείτε την δυσκολία των καιρών και να μην τα σπαταλούν οι Διευθυντές πολλές φορές για προσωπική τους χρήση αλλά μόνο για λογαριασμό των σχολείων. Για τη θέρμανση και οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση των μαθητών και όχι των δασκάλων. Όπως παράδειγμα για βοηθήματα των καθηγητών αυτά να τ’ αγοράσουν οι ίδιοι. Να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος. Έχω γίνει πολλές φορές δέκτης μηνυμάτων για κατασπατάληση χρημάτων».

Η Αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα παιδείας Αθανασία Ζαγκανά, ανέφερε, ότι το θέμα είχε κολλήσει και δεν μπορούσε να γίνει κατανομή, λόγω της καθυστέρησης της σύστασης των σχολικών, που προέκυψε και από τις κρίσεις των δασκάλων και των διευθυντών που έγιναν το καλοκαίρι. Οι επιτροπές όπως ανέφερε η κ Ζαγκανά ουσιαστικά συγκροτήθηκαν πριν από 15 περίπου μέρες, η 1η και 2η δόση έχουν ενταλματοποιηθεί, υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου και αναμένεται η σύσταση των σχολικών συμβουλίων ώστε τα χρήματα να μοιραστούν.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Ηλίας Πετσής χαρακτήρισε απαξιοτική τη στάση του Δημάρχου απέναντι στους δασκάλους, ενώ ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Περπατάρης, ότι πρέπει ο Δήμος να μην είναι μόνο διαχειριστής, αλλά να μπει μπροστά στους αγώνες για τέτοια θέματα, όπως είναι η παιδεία και τόνισε πως «μην περιμένετε από τους γραφειοκράτες να σας λύσουν τα προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου