Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία

Με καταλήψεις σε κτίρια υπουργείων αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Από τις 07:00 το πρωί βρίσκεται υπό κατάληψη το υπουργείο Οικονομικών, ενώ άλλα πέντε υπουργεία βρίσκονται σε κλοιό εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, διαδηλωτές βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ. Σοφίας, στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, στο Δικαιοσύνης στη λεωφόρο Μεσογείων, στο υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας στην οδό Νίκης,και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για περαιτέρω μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και τις μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.

«Θεμιτό το δικαίωμα της διαμαρτυρίας είναι καλό όλοι να έχουμε μία συναίσθηση που βρίσκεται η χώρα μας» τόνισε νωρίτερα το πρωί μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Κατά των καταλήψεων τάχθηκε ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέροντας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμποδίζει όσους θέλουν να εργαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου