Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΚΡΗ 20ΧΡΟΝΗ!!!

Είναι από τα περιστατικά που φανερώνουν όσο τίποτα άλλο τη γύμνια και την ανικανότητα αυτού που ονομάζουμε κρατικός μηχανισμός ή κρατική πρόνοια.
Τοπεριστατικό της 20χρονης που βρήκε το θάνατο στο Νοσοκομείο της Λάρισας λόγω -σύμφωνα με πληροφορίες- έλλειψης προσωπικού είναι τόσο τραγικό που ακόμα και οι λέξεις δε φτάνουν για να περιγράψουν την οργή και την αδικία για ένα περιστατικό που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα.
Η άτυχη 20χρονη κοπέλα από την Αθήνα είχε εισαχθεί στην Ορθοπεδική Κλινική για εγχείρηση ισχίου αλλά κατέληξε από «λιπώδη εμβολή» καθώς -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί από τη στιγμή που δεν υπήρξε προσωπικό στο Ακτινολογικό Τμήμα ώστε να λειτουργήσει ο Αγγειογράφος!
Τη Δευτέρα, μάλιστα, ο εισαγγελέας επισκέφθηκε το νοσοκομείο αναζητώντας ευθύνες για το θάνατο της νεαρής γυναίκας. Πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο και για υπαλλήλους που δε βρίσκονταν στις θέσεις
Η τραγική ιστορία της άτυχης κοπέλας φέρνει στο φως και πάλι τις αδυναμίες του ΕΣΥ και τις αδιανόητες ελλείψεις των νοσοκομείων τις οποίες καμία οικονομική πολιτική και καμία οικονομική κρίση δε μπορεί να
Το Υπουργείο Υγείας -και ο κ. Λοβέρδος προσωπικά- οφείλουν να διασφαλίσουν την λεπτομερή διερεύνηση του θέματος και την απόδοση ευθυνών (εάν προκύψουν) εκεί που αναλογούν. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να φροντίσουν να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία» από τα δημόσια νοσοκομεία.Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες «να παίζουν λαχείο» κάθε φορά που επισκέπτονται δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου