Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ INTERNET ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 500 παιδιά και εφήβους στον Δήμο Πανοράματος Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το 54% χρησιμοποιεί το Internet σε καθημερινή βάση. Η συνηθέστερη χρήση για την πλειονότητα αυτών (89%) είναι το κατέβασμα τραγουδιών, βίντεο και ταινιών, καθώς και η χρήση του e-mail (76%).
Στις ηλικίες 14-16 ετών, το 55,4% των εφήβων απασχολείται με διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας σχεδόν καθημερινά, ενώ η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων αυτών αγγίζει μόνο το 11% στις ηλικίες 11-13χρόνων.
Η συμμετοχή των εφήβων σε ιστοχώρους επικοινωνίας, όπως το Facebook ή σε chatrooms, φθάνει το 59%. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 26% των εφήβων, δηλαδή 1 στους 4 εφήβους χρησιμοποιεί το Internet για την αναζήτηση σεξουαλικών θεμάτων.
Το 58% το χρησιμοποιεί για εκπαιδευτικούς λόγους και αναζητεί πληροφορίες για εργασίες και επιστημονικές μελέτες, ενώ το 52% αυτών ψάχνει πληροφορίες για φορείς, υπηρεσίες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η χρήση του Internet για ηλεκτρονική ενημέρωση της ειδησεογραφίας, για ηλεκτρονικές αγορές και για τυχερά παιχνίδια δεν ξεπερνά στους εφήβους το 25%.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη επιστημονικών προγραμμάτων του γραφείου Bορείου Ελλάδος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, ιατρό Ελένη Δουλιανάκη, η εκστρατεία του Δήμου Πανοράματος στοχεύει τόσο στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τους τρόπους πρόληψης του «εθισμού» στο Διαδίκτυο όσο και στην ενημέρωση των γονέων τους για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται, αύριο Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Πανοράματος, ημερίδα με θέμα «Η σημασία της πρόληψης από τον εθισμό στο Διαδίκτυο, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής Αναπτυξιολογίας του Α.Π.Θ., Παναγιώτη Καρδαρά. Παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής με εκθέματα εφήβων που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου