Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Η Ε.Μ.Υ.

Συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός την Δευτέρα, για αυτό μην βγείτε από το σπίτι σας αν δεν εξοπλιστείτε με την ομπρέλα και το αδιάβροχο.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο έκτακτων καιρικών συνθηκών για το τριήμερο από σήμερα μέχρι την Τρίτη, ενώ προβλέπει ότι από Τετάρτη θα φτιάξουν τα πράγματα.
Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από την Κεφαλλοννιά και την Ζάκυνθο, όπου οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στους δρόμους, ενώ σταδιακά εξαπλώνεται στην υπόλοιπη χώρα.
Ζημιές από μπουρίνι υπέστησαν το βράδυ της Κυριακής σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ ανεμοστρόβιλος από τον Βασιλικό Ζακύνθου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και ελαιοκαλλιέργειες, καθώς και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Σημαντικά προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων κατέπεσε το σκέπαστρο του λιμεναρχείου της πόλης.
Την Δευτέρα τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο έντονα με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα, ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή, γύρω στους 20οC.


Ενόψει των καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά:
-
Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα.
- Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
- Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
- Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
- Μην διασχίζετε πεζή ή με το αυτοκίνητό σας χειμάρρους και ρέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου