Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο ΚΛ. ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Τις Περιοχές Αρτάκης, Μαντουδίου και Δίρφυος επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς συνοδευόμενος από πολυπληθές κλιμάκιο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και πολιτικούς του φίλους.

ΑΡΤΑΚΗ
Στο δημαρχείο Αρτάκης ο κ. Περγαντάς έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Τάσο Πρατσόλη και δημοτικούς συμβούλους και είχε την ευκαιρία να δεχθεί ευχές από τους εργαζόμενους του Δήμου και από πολίτες της Αρτάκης.
Ο κ Πρατσόλης ενημέρωσε για την άψογη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ δήμου και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε μια σειρά έργων (Γήπεδο Βατώντα, Σχολεία κλπ) και ζήτησε από τον κ. Περγαντά να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της Παράκαμψης Αρτάκης.
Ο κ. Περγαντάς δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να δοθεί λύση μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ διαβεβαίωσε και για την όσο το δυνατό γρηγορότερη δημοπράτηση τριών μεγάλων έργων της Αρτάκης που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (Αποχετευτικό λυμάτων, Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων και Αναθεώρηση Γ.Π.Σ)

ΜΑΝΤΟΥΔΙ
Στο Μαντούδι ο Κ. Περγαντάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής όπου τόνισε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής του λιμανιού που έχει δημοπρατηθεί (8 εκ. ευρώ) καθώς και ότι το οδικό έργο Ψαχνά –Στροφιλιά είναι ώριμο για ένταξη.
Επίσης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα βιολογικό καθαρισμό όλα τα χωριά του Μαντουδίου και η παραλία της Αγίας Άννας.
Τέλος για το χρόνιο αίτημα της περιοχής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μαλαισίνας-Λίμνης τόνισε ότι είναι κάτι που πρέπει να γένει προκειμένου να υπάρχει καλύτερη σύνδεση της βορειοκεντρικής Εύβοιας με τη Στερεά Ελλάδα κάτι που απαιτούν πλέον και οι νέες συνθήκες της Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά του Μαντουδίου όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, εμπόρους και παραγωγούς.

ΔΙΡΦΥΣ
Στο δημαρχείο Διρφύων ο δήμαρχος Γιάννης Μπουροδήμος και το δημοτικό συμβούλιο έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα του νερού στο νέο πλέον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.
Ο κ. Περγαντάς τόνισε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει ο νέος δήμος να το αντιμετωπίσει άμεσα και υποσχέθηκε ότι ως αιρετός Περιφερειάρχης θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ.
Για την προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς δήμου για την ίδρυση τουριστικού κέντρου τεσσάρων εποχών δήλωσε ότι σε συνδυασμό με τον οδικό άξονα των παραλίων (από Μετόχι μέχρι Σαρακήνικο) θα δοθεί μια άλλη προοπτική όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας.
Ο κ. Περγαντάς στο περιθώριο της περιοδείας του επισκέφθηκε χωρίς τη συνοδεία των περιφερειακών του συμβούλων την Εκκλησία του Αϊ Γιάννη του Ρώσου στο Προκόπι όπου άναψε ένα κερί και προσκύνησε το ιερό σκήνωμα του Οσίου.
Σήμερα Παρασκευή θα επισκεφθεί την Αγία Άννα, τη Λίμνη, την Αιδηψό και την Ιστιαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου