Το πιο γλυκό κομμάτι της μέρας.
Αφήστε για λίγο τη γκουρμέ κουζίνα και τη μοριακή χημεία και καταπιαστείτε με κάτι περισσότερο παραδοσιακό και αναμφισβήτητα νόστιμο.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 φακελάκια μαγιά ξερή (διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό)
1 κ.γ. αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός.
Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και το αφήνουμε έτσι για τουλάχτιστον μια ώρα.
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει, παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι χυλό, τον πλάθουμε σα μπαλάκι και με ένα κουταλάκι τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν τους βγάζουμε με μια τρυπητή (κατά προτίμηση) κουτάλα και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
Αφού τελειώσουμε με το τηγάνισμα, τους τοποθετούμε σε βαθύ μπολ ή πιατέλα
Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και στολίστε με μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου