Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Άνεργος βρήκε και παρέδωσε 4.000 ευρώ!

Μπορεί η οικονομία μας να γνωρίζει κρίση αλλά -ευτυχώς- η τιμιότητα και η ανθρωπιά δεν καταλαβαίνουν από κρίση.
Αυτό δείχνει άλλωστε και η ιστορία του 49χρονου άνεργου Γιώργου Αρσενίου από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος παρά τις οικονομικές δυσκολίες, παρέδωσε δίχως αναστολές ένα τσαντάκι με 4.000 ευρώ.
Τι κι αν έχει να θρέψει μια οικογένεια; Τι κι αν προσπαθεί με αγωνία να περισώσει κανένα ευρώ από τα δύο Σαββατοκύριακα το μήνα που εργάζεται ως οδηγός ταξί μήπως και καταφέρει να πάρει ένα δώρο για το 8χρονο αγοράκι του; Η τιμιότητα και η αξιοπρέπεια δεν μπαίνουν σε καλούπια και σίγουρα δεν ερμηνεύονται με τη σκληρή γλώσσα των αριθμών και των οικονομικών μεγεθών.
Ο κ. Αρσενίου πήγε στο τμήμα και ο αστυνομικός αφού άνοιξε το τσαντάκι, ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του να έρθει να το πάρει.

Στη θέα του ηλικιωμένου άνδρα που ήρθε να πάρει τις οικονομίες του στο τσαντάκι που είχε ξεχάσει, ο κ. Αρσενίου σταμάτησε τις σκέψεις για όλα αυτά τα ωραία δώρα που θα μπορούσε να πάρει στο «μικρούλη» του με 4.000 ευρώ. Πλέον «μιλούσε» η συνείδηση και τον ευχαριστούσε που έκανε το σωστό.

Ο ηλικιωμένος δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τον 49χρονο άνδρα ο οποίος αφού ευχήθηκε για τις γιορτές, έφυγε από το τμήμα παραμένοντας φτωχός αλλά κάνοντας την κοινωνία μας πιο πλούσια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου