Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κοστίζουν και ασφαλίζονται πολύ ακριβά τα ωραία χριστουγεννιάτικα όνειρα

Ο καθένας μας γνωρίζει ότι θα ήταν απαγορευτικά ακριβό να κάνεις δώρο σε κάποιον, έστω και έναν, από τους θησαυρούς, που περιγράφονται στο φημισμένο τραγούδι "12 ημέρες των Χριστουγέννων" (12 Days of Christmas)--ένα τραγούδι για κάλαντα της Βρετανία, από τον 16ο αιώνα.
Όμως, αποδεικνύεται ακόμα ακριβότερο, στην πράξη, να ασφαλιστεί κάποιο από τα "δώρα", που θα μπορούσε να "αγοράσει" κάποιος απο αυτά που αναφέρονται στα κάλαντα των "12 ημερών των Χριστουγέννων".
Ας πούμε, λοιπόν, ένα δοχείο με φουά γκρα περιστεριού, ή πέρδικας, θα κόστιζε σε ασφαλιστικά πριμ παράδοσής του σε κάποιο σημείο στον πλανήτη-- σημερινές τιμές--περίπου μισό εκατομμύρια δολάρια! σύμφωνα με την μελέτη, που έγινε από τον έγκυρο αμερικανικό οίκο του χώρου των ασφαλίσεων "Lockton", και η οποία ήδη δημοσιεύτηκε στο έγκυρο έντυπο του χώρου "Ασφαλιστική επιθεώρηση". Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, δοχεία με τέτοια σπάνια χριστουγεννιάτικα δώρα μπορούν, τελικά, να οδηγήσουν σύγχρονους τολμηρούς επιχειρηματίες να "στήσουν" φάρμες με ζώα, σαν τα εν λόγω, αλλά και με πολλά σπάνια φυτά, στην οποία φάρμα θα υπήρχαν κάλλιστα ωραία μουσικά συγκροτήματα, αλλά και ζηλευτές χορεύτριες, όπως και πολλές ετοιμόγεννες χήνες, "ακριβές" για το γευστικό φουά γκρα τους.

Το κόστος απαγορευτικό...

Όμως για να υλοποιηθεί ένα τόσο καινοτόμο επιχειρηματικό σχέδιο, θα πρέπει να συνυπολογιστούν: η θνησιμότητα πολλών ειδών ζώων, η φθορά των υλικών, που θα χρησιμοποιηθούν, οι αποζημιώσεις όλων των μεταφορέων, που εμπλέκονται, τέλος μία "ειδική εμπορική πολιτική" για όλα αυτά τα σπάνια είδη, που θα συμμετέχουν στο εμπορικό πλάνο--θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε "τα χρυσά δακτυλίδια του".
Ο οίκος "Lockton" προϋπολόγισε μόνον τα ασφάλιστρα για ένα τέτοιας μορφής εορταστικό επιχειρηματικό σχέδιο στα... 465 χιλιάδες αμερικανικά δολάρια, αφού συμβουλεύθηκε μια σειρά έγκυρων ασφαλιστών και ασφαλιστικών οίκων. Συμβουλεύθηκε, επίσης, τον οίκο "Όμιλος οικονομικών υπηρεσιών", που καταρτίζει ετήσια--μετά από το 1984--έναν πίνακα με τις τιμές σπανίων προϊόντων, σύμφωνα με τον οποίο οίκο όλα αυτά τα σπάνια δώρα σήμερα θα κόστιζαν στον επιχειρηματία, που θα τα εκμεταλλευόταν εμπορικά...κάποια 23 εκατομμύρια δολάρια για την συλλογή, απόκτηση, καλή συντήρησή τους, συν τις απαραίτητες αποζημιώσεις των εργαζόμένων στο σχέδιο αυτό--αύξηση 9,2%, σε σχέση με το 2009.
Με αυτά τα ποσά, λοιπόν, κάποιος υλοποιεί και φυσικά ασφαλίζει ένα ακριβό χριστουγεννιάτικο όνειρο, σήμερα...το οποίο εντούτοις--σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές--έχουν κατά νουν να ασφαλίσουν οι παγκοσμίου φήμης "Λόϊντ'ς".
Πράγματι, στην ιστοσελίδα των "Λόϊντ΄ς" μπορεί κανένας να πληροφορηθεί ότι "έχουν ήδη ασφαλιστεί οι εθελοντές του Αη-Βασίλη, ανά τον πλανήτη, γιά κάθε προσωπικό τους ατύχημα, ασθένεια, ή, τέλος, απομάκρυνσή τους κάτω από 'συνθήκες έκτακτης ανάγκης"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου