Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Έντονοι νοτιάδες!!!

Νοτίους ανέμους 8 Μποφόρ στα πελάγη, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Παροδικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν σε όλη την Αττική. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Τη νύχτα αναμένεται πρόσκαιρη βροχή και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα.
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά νεφώσεις, τοπικές ομίχλες και πιθανότητα ασθενούς βροχής αναμένεται σήμερα στην συμπρωτεύουσα. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις, τοπικές ομίχλες και πιθανότητα ασθενούς βροχής. Αργά το απόγευμα στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αρχικά νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ, από το βράδυ νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Το βράδυ τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και τη νύχτα πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για αύριο Χριστούγεννα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες καταιγίδες αναμένονται στη χώρα. Χιόνια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ανατολικό Αιγαίο το πρωί τοπικά 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου