Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΘΕΜΙΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ


Επιστολή προβληματισμού, διαμαρτυρίας και καλέσματος έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη...
συγχρόνως κοινοποιείται στον Υπουργό Οικονομικών κ.


ΓεώργιοΠαπακωνσταντίνου,Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση,
η οποία αναφέρεται στα εξής.


Οι καταναλωτές, με όλες αυτές τις πιέσεις ,(αυξήσεις , ακρίβεια, ανασφάλεια) βρίσκονται ένα βήμα πριν χορέψουν τον Χορό του Ζαλόγγου.
Οι ΄Ελληνες καταναλωτές, καλούνται να πληρώσουν αγαθά πρώτης ανάγκης με τις ακριβότερες τιμές της Ευρωζώνης
Οι ΄Ελληνες καταναλωτές, δεν νοιώθουν την πρέπουσα προστασία ούτε στην υγεία τους ,ούτε νοιώθουν ασφαλείς , ούτε μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές οικονομικές υποχρεώσεις.
ΟΙ ΄Ελληνες καταναλωτές, είναι εγκλωβισμένοι σε Τράπεζες, και δεν βρίσκουν αδιέξοδο πουθενά, όλο σφίγγει ο κλοιός, του χρέους στο λαιμό τους, και οι Νόμοι "ανάσα" είναι ανάσα για τις Τράπεζες.
Μέρες ακόμα ποιο δύσκολες, έρχονται για τους καταναλωτές , αφού με την Κ.Υ.Α. Ζ1-699/10 ΦΕΚ (917/Β/23.06.2010) - Προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς την οδηγία 2008/48/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2008 για τις συμβάσεις καταναλωτικής πίστης και την κατάργηση της οδηγίας 87/102/ΕΟΚ του Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των ΕΚ, αριθμ. L 133 της 22.5.2008 οι Τράπεζες φροντίζουν να ανακτήσουν την χθεσινή ανασφάλεια τους, που πρόσκαιρα κατάφερε να τους προσφέρει η πολιτεία, με την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας, στο Εθνικό Δίκαιο, αφήνοντας τους το πεδίο να πιέζουν τους καταναλωτές με προσημειώσεις και πλειστηριασμούς.
Ο Νόμος 3861/2010 ,βρίσκεται ακόμα στην αρχή εφαρμογής του, αλλά και εδώ ,δεν ευνοεί τους καταναλωτές που έτυχε να έχουν περιουσιακά στοιχεία, ούτε σώζεται η πρώτη κατοικία ,αντίθετα σαυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα χρέη τους, όχι απλά η κατοικία τους προσφέρεται "ως ένα πινάκιο φακής" αλλά θα αρπακτεί από τα κάθε λογής "κοράκια" που καιροφυλακτούν.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θεωρεί άδικη για τους ΄Ελληνες καταναλωτές, την αύξηση βασικών αγαθών από το 11% στο 13%, Φ.Π.Α που αυξήθηκε δύο φορές εντός του ίδιου έτους.
Καμία "αλυσίδα" επιχείρηση λιανικής πώλησης. δεν θα μας κάνει την χάρη , όσο ευαισθητοποιημένη, από την οικονομική κρίση και αν είναι. Γνωρίζουμε ότι και εάν "το παπαγαλίσει" προφανώς θα είναι για επικοινωνιακούς λόγους διαφήμισης, ουσίας δεν θα το κάνει,διότι η ύπαρξή της στόχο έχει το κέρδος.
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, τονίζει: Επειδή η αγοραστική μας δύναμη, μειώθηκε σε υπερθετικό βαθμό, η απομάκρυνσή μας από την αγορά είναι υπαρκτή,με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη των άλλων μοχλών της Οικονομίας, οφείλετε να μη αγνοήσετε ότι, η Χρονική παράταση των πλειστηριασμών, λήγει στις 03--02-2011 και ο Νομός 3861/2010 δεν έχει αρχίσει ουσιαστικά να λειτουργεί, αφού τα Ειρηνοδικεία της Χώρας για τον συζητούμενο Νόμο, ανοίγουν τις πόρτες τους από 2-1-2011, συγχρόνως δε , δεν έχει γίνει καμία μέριμνα και πρόβλεψη για τα δικόγραφα που βομβαρδίζουν καθημερινά τους καταναλωτές,αυξάνοντας τους το χρέος, το άγχος κ.λ.π Ζητάμε παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι 31-12-2011. " ώστε να προσπαθήσουν οι καταναλωτές να ρυθμίσουν τα χρέη τους , ή και ακόμα να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 9 παρ2 του Ν3869 /2010 και να μη βρεθούν ξαφνικά εκτός στέγης.

Η Πρόεδρος
της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου