Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Το χάπι της "επόμενης" ημέρας...

Εδώ και 25 χρόνια, τόσο η τακτική ορμονική όσο και η επείγουσα ορμονική αντισύλληψη ή αλλιώς το χάπι της επόμενης... ημέρας είναι γνωστές σ' όλο τον κόσμο. Η επείγουσα αντισύλληψη είναι η πιο ασφαλής, ταχεία και ευκολόχρηστη μέθοδος αντισύλληψης μετά τη σεξουαλική επαφή, όπου δεν εφαρμόστηκαν άλλες τακτικές μέθοδοι αντισύλληψης ή όπου αυτές απέτυχαν.
Στοιχεία της Ομοσπονδίας Οικογενειακού Προγραμματισμού της Αμερικής αποδεικνύουν ότι η επείγουσα αντισύλληψη αποτελεί τη σημαντικότερη μέθοδο μείωσης των αμβλώσεων. Υπολογίζεται ότι, αν η μέθοδος της επείγουσας αντισύλληψης είχε εφαρμοστεί ευρέως, μόνο στις Η.Π.Α. θα αποφεύγονταν τουλάχιστον 800.000 αμβλώσεις κάθε χρόνο.
Το «χάπι της επόμενης μέρας» είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ασφαλές για τον γυναικείο οργανισμό και αποτρέπει την εγκυμοσύνη σε 7 με 9 περιπτώσεις από τις 10. Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα λαμβάνεται μετά την «αποτυχημένη επαφή», τόσο υψηλότερη είναι η αποτελεσματικότητά του.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, για το οποίο πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας, πριν το πάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου