Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες...

Μπορείτε να εμπιστευτείτε τη σύντροφό σας; Πώς οι σεξουαλικές ορμόνες επηρεάζουν το μυαλό των γυναικών και η άσκηση τη σεξουαλική ορμή; Πώς να γέρνετε το κεφάλι σας για να είστε πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο και ποιοι είναι δυσαρεστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή;

Μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στη σύντροφό σας;
Αναρωτηθήκατε ποτέ αν άλλα ζευγάρια έχουν μια πιο ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή από ό, τι εσείς; Ή αν η απιστία είναι εξίσου συχνή μεταξύ των ανδρών και των γυναικών;
Σε μια αποκλειστική έρευνα το MailOnline έβαλε στόχο να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα των Βρετανών.
Αυτό που προέκυψε είναι ότι τo 12 % των γυναικών, ηλικίας μεταξύ 20 και 60 ετών, κάνουν κατάχρηση της εμπιστοσύνης του συζύγου τους και υποκύπτουν στο αμάρτημα της απιστίας και το 42 % των ανδρών τις συγχωρούν. Το 12 % των γυναικών δηλώνουν ότι ο σύζυγος ή ο σύντροφός τους τις έχει απατήσει.
Όταν οι γυναίκες κάνουν παράνομο δεσμό σε ποσοστό 47 % το κάνουν με κάποιο φίλο ή συνάδελφο.


Οι σεξουαλικές ορμόνες κάνουν το μυαλό των γυναικών νεότερο.
Οι ορμόνες που απελευθερώνονται μετά το σεξ κάνουν το μυαλό των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση "νεότερο", υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Μελέτη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διαπίστωσε ότι εκείνες με σεξουαλικές ορμόνες είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ που μετρούσαν πώς η αριστερή και η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου εργάζονται από κοινού.
Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Durham λένε ότι αυτό αντικατοπτρίζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου των νεότερων γυναικών που παράγουν φυσιολογικά τις ορμόνες στο σώμα τους.
Στη μελέτη συμμετείχαν 62 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 46 και 71 ετών. Από αυτές οι 36 υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αυξητική ορμόνη, ενώ οι υπόλοιπες ανήκαν στην ομάδα ελέγχου.


Πώς η άσκηση επηρεάζει τη σεξουαλική ορμή;
Πολλοί άνθρωποι που αρχίζουν την άσκηση βρίσκουν ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, της ενέργειας, της ελκυστικότητας και από την άλλη πλευρά η μείωση των επιπέδων άγχους που τους προσφέρει έχουν θετική επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μελέτη που έγινε σε κολυμβητές ηλικίας μεταξύ 40 και 80 ετών διαπίστωσε ότι το 97 % ήταν σεξουαλικά ενεργοί, ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού. Είχαν συχνές σεξουαλικές επαφές, απολάμβαναν το σεξ και θεωρούσαν τους εαυτούς τους σεξουαλικά ελκυστικούς.
Από την άλλη πλευρά όμως η υπερβολική άσκηση μπορεί να ‘’ρίξει’’ τις σεξουαλικές επιδόσεις. Μια έρευνα έδειξε ότι όσοι κολυμπούσαν περισσότερες από 18 ώρες την εβδομάδα ανέφεραν λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ και λιγότερες σεξουαλικές επαφές από ό, τι οι πιο μετριοπαθείς κολυμβητές.
Μια άλλη μελέτη σε γυναίκες δρομείς απέδειξε ότι εκείνες που έτρεχαν 10 μίλια την εβδομάδα έκαναν σεξ πιο συχνά από εκείνες που έφταναν έως και 45 μίλια την εβδομάδα.

Πώς να γέρνετε το κεφάλι σας για να είστε πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο.
Θέλετε να φαίνεστε ελκυστική; Αρκεί να μάθετε πώς να γείρετε το κεφάλι σας, ενώ συνομιλείτε με κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου, λένε οι επιστήμονες.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, στην Αυστραλία, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πιο ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο με την αλλαγή της γωνίας του προσώπου τους.
Οι γυναίκες είναι πιο σαγηνευτικές αν γείρουν το κεφάλι τους προς τα εμπρός και κοιτάξουν λίγο προς τα πάνω, ενώ οι άνδρες, αντίθετα, γίνονται πιο αρρενωποί, αν η κλίση του κεφαλιού τους είναι λίγο προς τα πίσω και κοιτάξουν λίγο κάτω από τη μύτη τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Πιστεύεται ότι αυτή η διαφορά έχει να κάνει με τη συνήθη υψομετρική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Γέρνοντας το κεφάλι του προς τα πίσω, ένας άνδρας μιμείται τη γωνία από την οποία μια πιο κοντή γυναίκα θα τον έβλεπε. Και όταν μια γυναίκα γέρνει προς τα εμπρός το κεφάλι της, δημιουργεί τη γωνία από την οποία ένα ψηλότερο άτομο θα μπορούσε να τη δει, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Ποιοι δεν είναι ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή;
Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πολλά ζευγάρια είναι δυσαρεστημένα με τη σεξουαλική τους ζωή. Φαίνεται μάλιστα ότι τα νεότερα ζευγάρια έχουν και αυτά το δικό τους μερίδιο στα προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα.
Στις ηλικίες μεταξύ 45 έως 65 ετών , το 59 % των γυναικών πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα για το σεξ, ενώ μόλις το 48 % των ανδρών έχουν τόση αυτοπεποίθηση.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένα άτομο σε όλο τον κόσμο που να τα ξέρει όλα για το σεξ», σχολίασε η Debby Herbenick, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.
Όσον αφορά τη σεξουαλική ικανοποίηση το 24 % των εφήβων λένε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι σε σύγκριση με το 12% των ατόμων 18-29 ετών, το 20 % των ατόμων ηλικίας 30-44 ετών και το 17 % των ατόμων άνω των 65 ετών.
Η πλειοψηφία των γυναικών - 56 % - λένε ότι η σεξουαλική ορμή τους έχει μειωθεί, καθώς μεγαλώνουν σε σύγκριση με το 46 % των ανδρών.
Το 72 % των ανδρών ηλικίας 45-65 ετών έχουν φαντασιωθεί ότι κάνουν σεξ με κάποια άλλη πέρα από τη σύντροφό τους με το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες να φτάνει το 48 %.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι μεταξύ των ατόμων ηλικίας από 45 έως 55 ετών, σχεδόν οι μισοί άνδρες - 48 % - παραπονέθηκαν ότι η σύντροφός τους δεν θέλει να κάνουν σεξ τόσο συχνά όσο εκείνοι θα ήθελαν, ενώ μόλις το 13 % των γυναικών αυτής της ηλικιακής ομάδας είπε το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου