Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εκπτώσεις έως 30% στην αγορά πριν τα Χριστούγεννα!

Πρόωρες εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και καλλυντικά, που φτάνουν έως και το 30% περίπου, άρχισαν ήδη στην αγορά, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να τονώσουν την εξαιρετικά υποτονική ζήτηση.
Τα φετινά Χριστούγεννα, όπως λένε οι έμποροι, θα είναι φτωχότερα κατά περίπου 3 δισ. ευρώ, καθώς τόσα είναι τα χρήματα που υπολογίζεται ότι κόπηκαν εφέτος από επιδόματα και δώρα μισθωτών και συνταξιούχων.
Οι έμποροι μιλούν για την πιο παγωμένη αγορά της δεκαετίας.
«Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα για όλους στο λιανεμπόριο. Τα χρήματα που αναμένεται να πέσουν στην αγορά θα είναι τα λιγότερα των τελευταίων χρόνων» λέει στα Νέα, ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Όπως σημειώνει, είναι η πρώτη χρονιά που ένα μεγάλο μέρος των καταναλωτών δεν θα πληρωθεί δώρο και τα χρήματα αυτά μοιραία θα λείψουν από την αγορά, η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιεί στο διάστημα των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τζίρο περίπου 6 δισ. ευρώ.
Έτσι, οι προσφορές αποτελούν μονόδρομο για τους περισσότερους εμπόρους και ήδη πολλές μεγάλες αλυσίδες έχουν αρχίσει δεκαήμερα προσφορών.
Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο σημαντικός μήνας του έτους για το λιανεμπόριο, καθώς σε αρκετούς κλάδους πραγματοποιείται το 25% έως 50% του ετήσιου τζίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου