Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στην τελική ευθεία τα εργασιακά!

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για το εύρος και τον μηχανισμό επέκτασης των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας μεταξύ νομικών και εμπειρογνωμόνων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων.
Οι διατάξεις επί των εργασιακών που θα ενσωματωθούν στο σχέδιο νόμου για το φορολογικό αναμένεται να εγκριθούν την ερχόμενη Πέμπτη από το υπουργικό συμβούλιο ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο θα ενημερωθεί η τρόικα.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η επιχειρησιακή σύμβαση. Διαφωνίες υπάρχουν ως προς τους όρους που πρέπει να πληροί μια επιχείρηση για να κάνει χρήση της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών, ενώ φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο έγκρισης των αιτήσεων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση η πρόταση του υπουργείου Εργασίας, ορίζει ότι οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση των ειδικών συμβάσεων θα παγώσουν τις απολύσεις για δύο έτη.
Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ διέψευσε τα περί συμφωνίας για μείωση των μισθών κατά 12%, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα περί συνάντησης με τους εργοδοτικούς φορείς ως προϊόν παραπληρόφορησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου