Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΡΗΚΤΟΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ!

«Η Ρωσία είναι ένα μαφιόζικο κράτος, τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί της δουλεύουν χέρι - χέρι με το οργανωμένο έγκλημα... και έχουν άριστες σχέσεις» θεωρεί ο Ισπανός εισαγγελέας, Hose Gonzales, οι εκτιμήσεις του οποίου απεστάλησαν σε αμερικανικό διπλωματικό έγγραφο, που διέρρευσε μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks.
Ο Ισπανός εισαγγελέας, ο όποιος ερευνά σχολαστικά το οργανωμένο έγκλημα στη Ρωσία, αναφέρει στην ερευνά του, που απέστειλε τον Φεβρουάριο του 2010 στην αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, ότι δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης και τις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Hose Gonzales φαίνεται ότι συμφωνεί με τον πρώην πράκτορα της KGB και μετέπειτα αντικαθεστωτικό στην πολιτική εξουσία του Vladimir Putin, Alexander Litvinienco, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2006, όταν άγνωστοι έριξαν στο τσάι του ραδιενεργό πλουτώνιο 210. Και σημειώνει ότι υπάρχουν αποδεδειγμένοι δεσμοί ανάμεσα σε ρωσικά πολιτικά κόμματα και στο οργανωμένο έγκλημα για τη διακίνηση όπλων.
Από την έρευνά του δεν ξεφεύγει ούτε το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Vladimir Zhirinovsky, αναφέροντας στην επιστολή του ότι είναι δημιούργημα από την KGB και τον διάδοχο της SVR που στο κόμμα της στεγάζει πολλούς στυγνούς εγκληματίες.
Τέλος, ο Gonzales λέει χαρακτηριστικά ότι «η μαφία κυβέρνα τις περιοχές της Τσετσενίας και της Λευκορωσίας και ασκεί εκτεταμένο έλεγχο επί ζωτικών τομέων της διεθνούς οικονομίας, όπως είναι το αλουμίνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου