Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ διάφορα «λαμόγια».

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν πολλές περιπτώσεις φοροφυγάδων που έκαναν τα πάντα για να «κλέψουν» το δημόσιο και να βάλουν λεφτά στη τσέπη τους.
Συγκεκριμένα, 2.250 γιατροί που είχαν τραπεζικές καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ δήλωναν «προκλητικά» χαμηλά εισοδήματα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός γιατρού που ενώ είχε δηλώσει σε 3 έτη εισοδήματα 206.000 ευρώ, βρέθηκε να έχει καταθέσεις 6,5 εκατ. ευρώ.
Άλλος πάλι γιατρός, με συνολικά εισοδήματα 399.000 ευρώ είχε καταθέσεις 4 εκατ. ευρώ!!! Ήδη πάντως έχουν δεσμευθεί καταθέσεις.
Στο στόχαστρο όμως των «ράμπο» του ΣΔΟΕ είναι σκαφάτοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες,οι οποίοι προκειμένου να γλυτώσουν την καταβολή ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης, είτε δήλωναν τα πολυτελή σκάφη τους ως επαγγελματικά, είτε εμφανίζονταν να τα νοικιάζουν σε συγγενικά τους πρόσωπα ακόμη και σε πεθαμένους..
Το ΣΔΟΕ ήδη έχειδεσμεύσει 299 σκάφη και πλοία αναψυχής ενώ 60 από αυτούς, έσπευσαν να δηλώσουν την πραγματική τους χρήση και τώρα θα «σκάσουν» ποσά ΦΠΑ, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ.
Και οίκοι μόδας όμως είχαν μπει στο «παιχνίδι» της φοροδιαφυγής... Σε μία μόνο περίπτωση ενώ είχαν δηλωθεί ακαθάριστα έσοδα 35.000 ευρώ, οι πραγματικές εισπράξεις ανέρχονταν σε 1,5 εκατ. ευρώ.
Φοροδιαφυγή-μαμούθδιαπιστώθηκε και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος όπου πραγματοποιούντανεργασίες επισκευών σε εμπορικά πλοία που έρχονταν από το εξωτερικό χωρίς αυτά να επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι η επισκευή μπορεί και να κοστίζει 2 και 3 εκατ. ευρώ...
Τέλος, πρόσωπα που δήλωναν «ανεπάγγελτοι» ή «εργάτες», είχαν αυτοκίνητα άνω των 4.000 κυβικών εκατοστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου