Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Πόσο επηρρεάζει τη σεξουαλικότητά μας η ηλικία???

Τόσο το σώμα μας όσο και η συμπεριφορά μας αλλάζουν και αναδιαμορφώνονται με το πέρασμα του χρόνου. Κάθε δεκαετία κρύβει διαφορετικές πτυχές της σεξουαλικότητας, που διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο.
Για τις γυναίκες η δεκαετία των 20 φαίνεται να αποτελεί τη βάση για την άνθιση της σεξουαλικής τους ζωής. Στη δεκαετία των 30 η σεξουαλικότητα δρα σαν ένα... ενεργό ηφαίστειο, το οποίο αρχίζει να καταλαγιάζει μπαίνοντας στην δεκαετία των 40. Από την ηλικία των 50 και μετά η εμμηνόπαυση επηρρεάζει τη γυναικεία σεξουαλικότητα άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.
Για τους άνδρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στα 20 η σεξουαλική διέγερση είναι τόσο συχνή και έντονη που η ηλικία αυτή προσφέρεται για πειραματισμούς. Στα 30 η σεξουαλική επιθυμία είναι πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη. Η είσοδος στα 40 τοποθετεί τη σεξουαλικότητα σε δεύτερη μοίρα καθώς ο ζήλος για επαγγελματική καταξίωση μοίαζει να αποτελεί προτεραιότητα. Από τη ηλικία των 50 και έπειτα η κλιμακτήριος σε συνδυασμό με τις επερχόμενες βιολογικές αλλαγές περιορίζουν τη σεξουαλική έκφραση.
Ποιος όμως μπορει να καθορίζει το χρόνο εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό ??
Είμαστε όσο νιώθουμε… γι’αυτό και η σεξουαλικότητά μας μπορεί να παραμένει πάντα εκείνο το ενεργό ηφαίστειο των 20 μας χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου